Ragyogj! Csillogj! Aranyló bőrolaj saját kezűleg:)

2018 július 13.

Légy a partok aranybőrű királynője! Készíts magadnak bronzolajat’: 10 ml  SERUM mandulaolajat keverj össze egy kis tégelyben 1/3 tk bronzos szemhéjfestékkel, amely megegyezik a bőröd színével’ Töltsd orvosságos üvegcsébe, használat előtt rázd fel alaposan és a még nedves bőrödre vidd fel!

Természetes, nem allergizál, illatmentes! A természetes olajok általában tartalmaznak olyan erős anyagokat, melyek védik a bőrt, de egyben remek fényvédők is. A SERUM mandulaolaj természetes SPF 6 védelmi szintet biztosít, mindemellett gazdag E vitaminban, így antioxidánsként sejtszinten is védi a bőr felszínét. A csillogó bőr nem megy ki a divatból, ezen a nyáron próbáld ki te is!

Tovább »

Sült padlizsán + .....

2018 július 13.

Annyi minden passzol a sült padlizsánhoz! Ha elszakadunk a padlizsánkrém egyeduralmától, pár + hozzávaló segítségével, újabb és újabb variációkat alkothatunk.

Mire lesz szükégünk? Görögjoghurtra, gránátalmára, bulgurra vagy kuszkuszra tetszés szerint. Olivaolajra, tökmagolajra, dukkahra ízlés szerint....

 

Tovább »

Ázsiai sült reteksaláta

2018 július 12.

Sült húsok mellé, kitűnő köret az enyhén csípős retek.

Tovább »

Az avokádó másodszereposztásban

2018 július 03.

Ami az egyik percben hideg levesalap, az a következő másodpercben már arcpakolásként virít az arcunkon! Ez természetes :) Az avokádóhéjban mindig marad még egy kis kivenni való! Tegyük hozzá a görögjoghurtot és a természetes E-vitaminban gazdag Omnium mandulaolajat. De gazdagíthatjuk tovább egy kis kanál zabliszttel, mézzel kedvünk szerint! 100% természetes, 100% megújulás!

Tovább »

Hideg avokádókrémleves klasszikus dukkahval + 1 trükk

2018 július 03.

Az avokádókrémet akár leves formájában is szervírozhatjuk, nem fogunk csalódni, a római köményes ízvilágú dukkah, pedig csodát tesz vele. DE ne dobjuk el az avokádó héját sem, mert az a bőrünkkel tesz csodát! 1 leves, 2 szerepben!

Tovább »

Hideg bazsalikomos kukoricakrémleves tökmagolajjal

2018 július 02.

Hidegen, melegen, minden mennyiségben jöhet! Ez most, egy bazsalikomos változat, de nagyon finom kakukkfűvel, kis szerecsendióval, vagy chilivel párosítva is.

Gyakran kínáljuk dukkahval megszórva, de látványnak sem utolsó a tökmagolajjal pöttyözött változat!

Tovább »

Ananászos gazpacho mandulakrémmel

2018 július 02.

Nem igazán tudom együk-e, vagy inkább igyuk ezt a levesnek nem igazán nevezhető találmányt, amely gazpacho névre hallgat. Gazpacho igazán bármiből készíthető, egészen meredek párosításokat is olvashatunk a recepteket böngészve. Egy biztos, uborkával a legtöbb gyümölcs bátran párosítható. Ez most egy pina colada ihletésű változat. Csípős-édes-ízletes egyszerre!

Tovább »

Hideg tökkrémleves dukkahval és zöldfűszerrel

2018 július 01.

Kisgyerekkkorom óta nagy rajongója vagyok a tökfőzeléknek, ami inkább puding és nem főzelék, mert nem a hagymás paprikás változat, hanem szimplán tejfölös kapros habarás adja az ízét és az állagát. Anyukám mindig rám szólt; ne egyem hidegen, de én már akkor éreztem ez lesz a jövő!

Tovább »

Gerbeaud bonbon

2018 június 14.

Az idő annyira bánatos! Jól esne egy kis kényeztetés, mert kint  esik! És csak akkor együnk ha jól esik...tartja a mondás! A kókuszgolyó általános iskolai sikertörténetén felülemelkedve, ki ne tudna összeállítani egy diós lekváros változatot? Egy  Gerbeaud copyt.

Tovább »

Mákos, citromos muffin

2018 június 12.

Nagy melegben nem szeretünk hosszan kavargatni a konyhában! És nem szeretjük az olajos, ill. vajas kezünket nézegetni minden falat muffin után, arra gondolva: lehet, hogy nem kellett volna megenni ezt az olajos cuccot, bármilyen finom! Ez a friss mákos muffin csak 1 evk olajat tartalmaz és 10 perc alatt kész! Csak 3 tál a hűvös konyhapultra, mérőcsésze, evőkanál és keverőspatula.... Ó bárcsak minden ilyen egyszerűen menne!

Tovább »

Omnium mogyoróvajas BBQ-szósz

2018 június 03.

Szárnyát, vagy combját? Csirkehúshoz isteni párosítás a ragacsos, mogyoróvajas BBQ szósz. Visszaszámlálás elkezdődöt!t  Barbecue szez -ON!

Tovább »

Eper-banán-mogyoróvaj-quesadilla combó

2018 május 31.

Nálunk gyakran megy a fanyalgás, hogy uncsi a reggeli választék! Pedig igyekszem, de a fiam szerint nem eléggé :) Most ezzel a recepttel próbálkoztam be az édes reggelik frontján. Lassan itt az eperszezon vége! Próbáld ki!

Tovább »

Strandszez-ON - Uborkás-mentás testradír

2018 május 31.

A strandszezon közeledtével előkerülnek a különböző narancsbőr elleni készítmények, testradírok, hogy bőrünk minél ragyogóbb formáját hozza a parton. Illatos testradír függők figyelem! Saját készítésű testradír az igazi kényeztetés! Neked, mert nem tartalmaz semmilyen vegyianyagot. A pénztárcádnak, mert lényegesen olcsóbb mint ipari társai. S környezetednek, mert nem tartalmaz mikroszemcsét!!!

Tovább »

Sült spárgasaláta, eperrel, törökmogyorós dresszinggel

2018 május 24.

Rusztikus salátatál, zsenge tavaszi hozzávalókkal, varázslatos törökmogyoróolajjal. Az epres salsa, most nagyobb darabokban, pontosabban falatokban került a tányérra, meghintve kevés zsázsával.

 

Tovább »

Szúnyog ellen, olajkence házilag

2018 május 22.

Azért az én türelmemnek is van határa! Bár gombostűre nem szúrnám, mert nem vagyok elég ügyes, de este dühösen kerestem a tavalyi jól bevált szúnyogriasztó olajokat, természetesen hasztalan. Amit egyszer elraktam, az nincs meg.

Tovább »

Banán-eper smoothie, Omnium repceolajjal

2018 május 22.

Ez a smoothie remekül egyesíti a gyümölcs iránti rajongásunkat, az egészséges rostok és telítetlen zsírsavak iránti igényünket (diéta során az édesség iránti éhségünket :). Csak 1 kiskanálnyi repceolaj, s még krémesebb az eredmény! 1 banán, 5-6 szem eper, vagy fordíts az arányokon kedved szerint, 1dl lehűtött jéghideg zöld tea, + 1 kk Omnium repceolaj. Blenderbe vele! Omega-3, E-vitamin, kálium, magnézium, C-vitamin pótlás megoldva! 1 adagban 80cal, 15 gr szénhidrát.

Tovább »

Bodzás vinaigrette repceolajjal

2018 május 15.

Úton, útfélen illatozik a bodzavirág. A friss tavaszi salátákat fantasztikusan feldobja ez a citrusos, illatos dresszing. De nemcsak a leveles zöldeket! Kóstoltad már spárgával? Krémes sajttal, eperrel és rukkolával? Akkor ne késlekedj, a méz illatú repceolaj és a karakteres bodza, igazán jó párosítás;)
 
Hozzávalók:
 
2 evk. bodza szirup
1 citrom reszelt héja és leve
3 evk Omnium repceolaj
 
opcionális: kevés só, lehelletnyi bors, friss menta vagy citromfű
 
 
Tovább »

Olaszos, fűszeres, tökmagos salátaolaj - DIY

2017 december 12.

A pizza és a tészta szerelmeseinek ajánljuk ezt az izgalmas fűszerolajat. amely kiválóan alkalmas egy kis ropogós kenyérre vagy egy egyszerű mártás helyettesítésére a kedvenc pastánkhoz, de csodálatos ízt biztosít zöldségekhez vagy salátaöntetekhez is.  Ajándéknak sem utolsó, hiszen ki az, aki a pizzát nem szereti?

Tovább »

Mikulás, Mikulás mindened de csodás....

2017 december 04.

Nos, ha hozzánk is jönne a Mikulás mi biztosan megkínálnánk egy csésze kakaóval, amely átmelegíti a hidegtől elgémberedett tagjait. Sőt, az is lehet, hogy egy kiskanál Omnium mogyorókrémet is csempésznénk bele, persze csak ha szereti. Te szereted? Főzz egy bögre igazi cukrozatlan kakaóporból készített kakaót, ízlés szerint cukorral,egy csipet sóval és kóstold meg egy kicsi mogyoróval :)

Tovább »

Cukkini pesto mandulakrémmel

2017 december 04.

Könnyű, friss pesto, melyben a cukkini dominál. Tegyünk egy összevágott cukkinit, 1 evk. Omnium mandulakrémet, 1 kis csokor bazsalikomot, egy gerezd fokhagymát, egy adag parmezánsajtot és kevés borsot a blenderbe. Dolgozzuk krémesre. Piritósra, húsok mellé, pastához, tökéletes válsztás. Bónuszként említjük a hűtőben egy hetet eláll.

Tovább »
fel