Pain Perdu azaz francia bundáskenyér, a lazulós hétvégére

2018 szeptember 10.

A száraz kalács, briós, bagett és zsömle egész hetes tartogatását követően, most ne bundás kenyeret, hanem francia bundás kenyeret készítsünk! Mi ez a flancolás?  Semmi. Csak egy csöppnyi affektálás a dióolajjal, az édes végeredményért!

Tovább »

Mindenhez finom avokádó majonéz

2018 szeptember 10.

Az avokádó fontos Omega-zsírsav forrás, a belőle készített friss ízű majonézt, pedig nagyon sokoldalúan felhasználhatjuk a gyerekek iskolai menüjéhez.  Párosíthatjuk baconbe. vagy leveles tésztába csavat virsli falatkákkal, szárzeller, répa, alma hasábok mellé, vagy apró húsgolyókhoz. Szendvicsalapként, tortilla töltelékként is remekül szerepel. Egyszóval nehéz vele leszerepelni’

Tovább »

Egészséges energia falatok sütés nélkül

2018 szeptember 10.

Folytatva, az egészséges iskolai uzsonnák körüli kalandozásunkat, egy nagyon könnyű receptet mutatunk, amelyet hétvégén a gyerekekkel közösen készíthetünk el, és az alapot szétadagolva, különböző ízesítésű falatokat készíthetünk. Külön bónuszként említem, hogy a hűtőben jól zárható dobozban egy hétig, a fagyasztóban több hónapig eláll! Rostban, energiában, Omega-3 zsírsavban gazdag, hosszan felszívódó szénhidrátot is tartalmaz s nem utolsó sorban finomítatlan természetes olajokat!

Tovább »

Ropogós granola szelet, dióolajjal

2018 szeptember 06.

Alig 6 összetevőből igazán finom, ropogós granola szeletet készíthetünk az iskolába járó gyermekünknek. S mi több, magunk ellenőrizhetjük a belevalókat. Cukor helyett mézzel, pálmazsír helyett Omega-3 zsírsavban gazfag dióolajjal, magvakkal, aszalványokkal. Ha szereted a karamellizált édességeket, ezért a házi változatért egyenesen rajongani fogsz!

 

Tovább »

Sült karfiolsaláta, gránátalmával és dióolajjal

2018 augusztus 14.

"Anti aging foods" azért ezen fennakadt a szemem, mindent talán velem sem lehet megetetni :) Kivéve ezt a sült karfiollal készített salátát! Ami super -anti aging dióolajjal készült! Merthogy a dió: anti aging food! Most hogy tudom, kétszer annyira ízlik .D

Tovább »

Vendégváró, expressz tempóban

2018 augusztus 08.

Mediterrán mártogatós a muhammara vagyis diós sültpaprikakrém, pulyka kebabbal. Gyors és gazdaságos megoldás, ha nagyobb létszámú csapat toppan be hozzád vendégségbe! Természetesen választhatsz bárányt vagy kacsát is a grillrácsra, de a fűszeres pulykával sem sülhetsz fel :) MIndenki elégedett lesz,és neked is csak fél órádba kerül majd az előkészület!

 

Tovább »

Házi hummusz tökmagkrémmel

2018 augusztus 08.

Ha szereted a hummuszt, kipróbálhatod tahini helyett Omnium tökmagkrémmel! 1 csicseri borsó konzerv, mellé 1-2 nagy evk Omnium tökmagkrém, 1 citrom leve, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, + turmix. Ha menő akarsz lenni szórd meg a tetejét egy kis Onmium dukkahval :) Holnap muhammarra diókrém és paprikakrém páros!

 

 

fotó forrása itt.

Tovább »

Mediterrán diéta előnyei a nyári rekkenőben

2018 augusztus 05.

A nagy melegben, sok folyadékot és könnyű ételeket kívánunk. ismerd meg a mediterrán diéta alapjait. és igazítsd saját életformádhoz!

  • az étkezések alapját a teljes őrlésű gabonafélék, burgonya, zöldségek, gyümölcsök valamint hüvelyesek alkotják,
  • friss, helybéli, szezonális összetevőket használnak: gyümölcsöt, zöldséget, fűszernövényeket (ez azzal is jár, hogy a sóval óvatosabban bánnak)
  • gyakran kerülnek tengeri halak a tányérra (makréla, hering, lazac, tonhal)
  • a soványabb, fehér húsokat (például baromfi) előnyben részesítik a vörös húsokkal (sertés, marha) szemben,
  • ritkábban választják a zsíros tejtermékeket,
  • jó minőségű olívaolajjal főznek hidegen, melegen (tehát a sansa, pomace nem védi a szíved, sőt),
  • az olajos magvak és egyéb hiodegen préselt növényi olajok gyakori összetevői a menünek,
  • édesség gyanánt főleg aszalt gyümölcsöket, gyümölcsleveseket, teljes kiőrlésű lisztből készült süteményeket esznek (vagyis: kevesebb cukrot használnak)
  • szeretik a vörösbort, igen ám, de ezt is csak módjával és a jobbik fajtából.

A mediterrán diéta, különösen akkor, amikor szűz olajjokkal alkalmazott, javítja a magas sűrűségű lipoprotein, az úgynevezett jó koleszterin működését olyan betegekben, akiknél nagy a szívbetegség kockázata. Segítheti a szervezetet abban, hogy eltávolítsa a felesleges koleszterinszintet az artériából, antioxidánsként szolgáljon és megőrizze az ereket, ezzel csökkentve a szív-érrendszeri betegségek kockázatát és garantált fogyást eredményez. Úgy pedig a kánikula is elviselhetőbb.

Azonban szűz olivaolajjal való főzésnél is szem előtt kell tartanunk a mennyiségbeli korlátozást, (1 evk olaj 120 Kalóriát jelent), a túlhevítés mellőzését,(185C fok) a tárolási követelmények betartását az oxidáció megelőzéséért, előnyben részesíteni a valóban jó minőségű extra szűz olajokat a kommersz termékekkel szemben.

Tovább »

Ragyogj! Csillogj! Aranyló bőrolaj saját kezűleg:)

2018 július 13.

Légy a partok aranybőrű királynője! Készíts magadnak bronzolajat’: 10 ml  SERUM mandulaolajat keverj össze egy kis tégelyben 1/3 tk bronzos szemhéjfestékkel, amely megegyezik a bőröd színével’ Töltsd orvosságos üvegcsébe, használat előtt rázd fel alaposan és a még nedves bőrödre vidd fel!

Természetes, nem allergizál, illatmentes! A természetes olajok általában tartalmaznak olyan erős anyagokat, melyek védik a bőrt, de egyben remek fényvédők is. A SERUM mandulaolaj természetes SPF 6 védelmi szintet biztosít, mindemellett gazdag E vitaminban, így antioxidánsként sejtszinten is védi a bőr felszínét. A csillogó bőr nem megy ki a divatból, ezen a nyáron próbáld ki te is!

Tovább »

Sült padlizsán + .....

2018 július 13.

Annyi minden passzol a sült padlizsánhoz! Ha elszakadunk a padlizsánkrém egyeduralmától, pár + hozzávaló segítségével, újabb és újabb variációkat alkothatunk.

Mire lesz szükégünk? Görögjoghurtra, gránátalmára, bulgurra vagy kuszkuszra tetszés szerint. Olivaolajra, tökmagolajra, dukkahra ízlés szerint....

 

Tovább »

Ázsiai sült reteksaláta

2018 július 12.

Sült húsok mellé, kitűnő köret az enyhén csípős retek.

Tovább »

Az avokádó másodszereposztásban

2018 július 03.

Ami az egyik percben hideg levesalap, az a következő másodpercben már arcpakolásként virít az arcunkon! Ez természetes :) Az avokádóhéjban mindig marad még egy kis kivenni való! Tegyük hozzá a görögjoghurtot és a természetes E-vitaminban gazdag Omnium mandulaolajat. De gazdagíthatjuk tovább egy kis kanál zabliszttel, mézzel kedvünk szerint! 100% természetes, 100% megújulás!

Tovább »

Hideg avokádókrémleves klasszikus dukkahval + 1 trükk

2018 július 03.

Az avokádókrémet akár leves formájában is szervírozhatjuk, nem fogunk csalódni, a római köményes ízvilágú dukkah, pedig csodát tesz vele. DE ne dobjuk el az avokádó héját sem, mert az a bőrünkkel tesz csodát! 1 leves, 2 szerepben!

Tovább »

Hideg bazsalikomos kukoricakrémleves tökmagolajjal

2018 július 02.

Hidegen, melegen, minden mennyiségben jöhet! Ez most, egy bazsalikomos változat, de nagyon finom kakukkfűvel, kis szerecsendióval, vagy chilivel párosítva is.

Gyakran kínáljuk dukkahval megszórva, de látványnak sem utolsó a tökmagolajjal pöttyözött változat!

Tovább »

Ananászos gazpacho mandulakrémmel

2018 július 02.

Nem igazán tudom együk-e, vagy inkább igyuk ezt a levesnek nem igazán nevezhető találmányt, amely gazpacho névre hallgat. Gazpacho igazán bármiből készíthető, egészen meredek párosításokat is olvashatunk a recepteket böngészve. Egy biztos, uborkával a legtöbb gyümölcs bátran párosítható. Ez most egy pina colada ihletésű változat. Csípős-édes-ízletes egyszerre!

Tovább »

Hideg tökkrémleves dukkahval és zöldfűszerrel

2018 július 01.

Kisgyerekkkorom óta nagy rajongója vagyok a tökfőzeléknek, ami inkább puding és nem főzelék, mert nem a hagymás paprikás változat, hanem szimplán tejfölös kapros habarás adja az ízét és az állagát. Anyukám mindig rám szólt; ne egyem hidegen, de én már akkor éreztem ez lesz a jövő!

Tovább »

Gerbeaud bonbon

2018 június 14.

Az idő annyira bánatos! Jól esne egy kis kényeztetés, mert kint  esik! És csak akkor együnk ha jól esik...tartja a mondás! A kókuszgolyó általános iskolai sikertörténetén felülemelkedve, ki ne tudna összeállítani egy diós lekváros változatot? Egy  Gerbeaud copyt.

Tovább »

Mákos, citromos muffin

2018 június 12.

Nagy melegben nem szeretünk hosszan kavargatni a konyhában! És nem szeretjük az olajos, ill. vajas kezünket nézegetni minden falat muffin után, arra gondolva: lehet, hogy nem kellett volna megenni ezt az olajos cuccot, bármilyen finom! Ez a friss mákos muffin csak 1 evk olajat tartalmaz és 10 perc alatt kész! Csak 3 tál a hűvös konyhapultra, mérőcsésze, evőkanál és keverőspatula.... Ó bárcsak minden ilyen egyszerűen menne!

Tovább »

Omnium mogyoróvajas BBQ-szósz

2018 június 03.

Szárnyát, vagy combját? Csirkehúshoz isteni párosítás a ragacsos, mogyoróvajas BBQ szósz. Visszaszámlálás elkezdődöt!t  Barbecue szez -ON!

Tovább »

Eper-banán-mogyoróvaj-quesadilla combó

2018 május 31.

Nálunk gyakran megy a fanyalgás, hogy uncsi a reggeli választék! Pedig igyekszem, de a fiam szerint nem eléggé :) Most ezzel a recepttel próbálkoztam be az édes reggelik frontján. Lassan itt az eperszezon vége! Próbáld ki!

Tovább »
fel