Ol Istria a kiválasztott

2016 május 12.

Az Ol Istria számos európai- és világversenyen az élmezőnyben végzett,  az itáliai Agrártudományi Kutatóközpont által szervezett, és a Nemzetközi Olivaolaj Tanács által felügyelt New-York-i nemzetközi extra szűz olivaolaj világversenyen a közepes intenzitású extra szűz olivaolaj kategóriában aranyérmet nyert. 

Tovább »

Az isztriai oliva = az új szerelem

2016 május 10.

A szűz magolajok mellett megkerülhetetlenné vált, hogy olivaolajat is forgalmazzunk a jövőben. Sokat utaztunk kóstolgattunk és meglepődtünk, hogy a szomszédos Isztrián az ismertebb olajbogyó fajták mellett léteznek olyan őshonos isztriai olívafajták is; mint a Buza, oblica, Istarska Bjelica, rosinjola, crnica melyek telve vannak ízzel és illattal. Megkóstolni és szerelembe esni velük a pillanat műve volt. Igen, mi ezt kerestük. Valamit ami különleges, valamit ami új!

Tovább »

Külön értesítés nélkül :)

2016 április 26.

Kedves Vásárlóink, A XIII. ker. Balzac u. 48/a szám alatti mintaboltunkat végleg bezártuk. Az új üzletünk nyitásáig a webshopunkban és a bővülő viszonteladói partnereinknél vásárolhatják meg termékeinket.

Bp. II. kerület Biosétány Mammut I

Bp. VII. kerület Gozsdu Deli

Bp. V. kerület Dió Cantine

Kerekegészség webshop

Tovább »

Sok finomság egy helyen

2016 április 26.

Mától az V.kerületi Királyi Pál utcai DIÓ delicate:cantine-ban is kaphatók az OMNIUM olajok! 

A DIÓ egy kis piaci bisztró, 4 évszakos modern vitálkonyha kínálattal. Az osztrák tulajdonos minden nap frissen főzi a déli menüjét friss alapanyagokból a közeli piacok kínálatából és gyakran használja az OMNIUM olajokat is.  A menü mellett kapható napi friss quiche, szendvicsek (dióburger!), saláták és friss pohárkrémek. A kínálatot a házi pesztók és a saját családi pincészetből érkező Fertőtavi borok szélesítik. Vigyázz, mert finom! 

Tovább »

Konfitált egész gomba tökmagolajjal

2016 március 10.

Ha már a D-vitamint taglaltuk, álljon itt egy zamatos, fehérjében és D-vitaminban igen gazdag fogás. A hozzávalók listája is igen szűk, ennek ellenére akár önálló fogásként is megállja a helyét. Egyszerű példája annak, hogy egy könnyű étel is kölcsönözheti a luxus érzetét.

Tovább »

A természetes D-vitamin egészségmegőrző szerepe

2016 március 09.

Egyre többet süt a nap, melynek hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben. D-vitamin szükségletünk egy részét pótolhatjuk természetes úton natív magolajokkal. Az Omnium tökmag-, len-, kender-, szezámolaj, tartalmaz D-vitamint, melynek fontos szerepe van a foszfor és a kalcium felszívódásában és a csontokba való beépülésében.

Tovább »

Villámjáték

2016 február 28.

Feladat: Küldj egy fotót az ételről, amit a kedvenc  Omnium Gourmet olajaddal készítettél (természetesen az olaj üvegével egyetemben). A fotót emailben az info@olajtarsasag.hu címre várjuk szerda éjfélig! Legyen a tárgymező az, hogy ’Konyhakiállítás’, a levélben pedig - a fotón kívül - a neved és a telefonszámod.
A győzteseket emailben értesítjük csütörtökön, a helyszínen vehetik majd át a jegyüket, a többi részletet személyesen. 

Tovább »

A Nagy takarítás, avagy a zöldkoktél

2016 február 19.

Kimberly Snyder Hollywood detox mentora, nem kisebb hírességeket látott el tanáccsal, mint Owen Wilson, Fergie vagy Drew Barrymore. A híres táplálkozási tanácsadó top-smoothieja mindenre orvosság: tisztít, méregtelenít, fogyaszt és táplál. Lássuk!

Tovább »

A NAGY takarítás 1, avagy méregteleníts Omnium natív olajjal

2016 február 18.

Tavaszi  méregtelenítő kampányunk során végig vesszük miért is ez a nagy lelkesedés, hiszen generációnk már sokkal tudatosabban táplálkozik mint eleink. De azért hébe-hóba be-befigyel valami gyorskaja, pár szál cigi, némi alkohol, koffein, cukros ital, színezék és tartósító,  gyógyszer,  és persze a városi levegő kártékony hatása.

Tovább »

Zöld smoothie Omnium kendermagkrémmel

2016 február 17.

Farsang utáni időszakban önként diétázunk, méregtelenítünk, lemerült szervezetünket próbáljuk feltölteni. Előkerülnek a gyümölcsprések, több zöldséget friss gyümölcsöt fogyasztunk. Minden smoothiehoz jól illik a proteinben gazdag kendermag ami számtalan más előnyt is tartalmaz szervezetünk roborálásához.

Tovább »

Póréhagymás pirítós kéksajttal, Omnium dióolajjal

2016 február 09.

A héten felhalmozódott szikkadt kenyér új értelmet nyerhet egy kevés kéksajt és póré tárasaságában vacsorára. Dió vagy törökmogyoróolajjal pedig maga lesz az egyszerűség dicsérete.

Tovább »

Zeller saláta datolyával, parmezánnal és Omnium dióolajjal

2016 február 08.

Hűvös időre is van gyógyszer. Most saláta képében. Édes, sós, ropogós saláta magában, vagy köretként egy szelet csirke, vagy halhús mellé. Ez a válogatott társaság biztosan feldobja a hangulatot és energiával tölt fel a nap hátralevő részében.

Tovább »

Körte & prosciutto carpaccio vegyes zöld csírával

2016 február 04.

Klasszikus olasz előétel  a papírvékony körte és sonka szelet kevés dióolajjal fényezve, s pár csepp balzsamecettel pöttyözve. A bohém kinézetű friss csíra, a ropogós aprított dió teszi igazán emlékezetessé a kompozíciót.

Tovább »

Édesburgonya-krémleves dukkahval

2016 február 03.

Sok üzletben kapható az édesburgonya. Répával és gyömbérrel kombinálva igazán komplett, dukkahval megfejelve pedig még inkább. Pofátlanul egyszerű recept gazdag ízekkel.

Tovább »

Itt az ideje repceolajra váltani?

2016 január 29.

Jamie Oliver weboldalán a repceolaj mellett kampányolnak. Ha te is szeretnél olyan egészségesebb étolajat, amely ízletes és igazán sokoldalú , akkor válaszd a repceolajat és élvezd mindazt az egészségügyi és kulináris előnyt, amelyet már számtalan szakács és foody felfedezett magának.

Tovább »

Zellerkrémleves buggyantott tojással, Omnium repceolajjal

2016 január 29.

Tom Kerridge üde petrezselymes zellerkrémlevese igazi vigasztaló finomság, hosszú téli estékre.  A tojásra cseppentett Omnium repceolaj  pedig a napfény ízét csempészi a kanalunkra.

Tovább »

Brokkoli krémleves Omnium földimogyoró-olajjal

2016 január 28.

Egy selymes  kényeztető krémleves, házi mogyoróvajjal. Ez is az egyszerűen elkészíthető kategóriába tartozik, s nem igényel különösebb utánajárást az alapanyagok beszerzése, mégis elképesztően finom.

Tovább »

Karalábé krémleves rukkolával, Omnium tökmagolajjal

2016 január 27.

Testet, lelket melengető kanalazni valót ajánlunk zord téli napokra, olyan egyszerű hozzávalóból, mint a karalábé. Egyszerű leves egy kis csavarral, amely nem más, mint a pikáns borsmustár vagyis rukkola. A leves tetejére tökmagolaj dukál.

Tovább »

Narancsos repceolajtorta sajtkrémes mázzal

2016 január 24.

James Martin repceolajtorta receptje elragadóan zamatos és sűrű, melyet tökéletesen ellensúlyoz a savanykás kandírozott narancshéjjal gazdagon meghintett, sajtkrémes máz a tetején. Pierre Hermé citromos olivaolajos tortája mellett egy hazai alapanyagokból is jól kivitelezhető kísérlet az alábbi recept.

Tovább »

Lazac steak vérnarancsos édeskömény salátával

2016 január 18.

A tél egyik ajándéka az édeskömény, melyet nyersen vékonyra gyalulva a mindent megfestő vérnaranccsal párosítunk. Kurt Gutenbrunnen New York-i sztár shéf izgalmas kísérlete, bőrén sült lazaccal tálalva.

Tovább »

‹‹   1 2 3 4 5 6 7   ››

fel