Konfitált egész gomba tökmagolajjal

2016 március 10.

Ha már a D-vitamint taglaltuk, álljon itt egy zamatos, fehérjében és D-vitaminban igen gazdag fogás. A hozzávalók listája is igen szűk, ennek ellenére akár önálló fogásként is megállja a helyét. Egyszerű példája annak, hogy egy könnyű étel is kölcsönözheti a luxus érzetét.

Tovább »

A természetes D-vitamin egészségmegőrző szerepe

2016 március 09.

Egyre többet süt a nap, melynek hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben. D-vitamin szükségletünk egy részét pótolhatjuk természetes úton natív magolajokkal. Az Omnium tökmag-, len-, kender-, szezámolaj, tartalmaz D-vitamint, melynek fontos szerepe van a foszfor és a kalcium felszívódásában és a csontokba való beépülésében.

Tovább »

Villámjáték

2016 február 28.

Feladat: Küldj egy fotót az ételről, amit a kedvenc  Omnium Gourmet olajaddal készítettél (természetesen az olaj üvegével egyetemben). A fotót emailben az info@olajtarsasag.hu címre várjuk szerda éjfélig! Legyen a tárgymező az, hogy ’Konyhakiállítás’, a levélben pedig - a fotón kívül - a neved és a telefonszámod.
A győzteseket emailben értesítjük csütörtökön, a helyszínen vehetik majd át a jegyüket, a többi részletet személyesen. 

Tovább »

A Nagy takarítás, avagy a zöldkoktél

2016 február 19.

Kimberly Snyder Hollywood detox mentora, nem kisebb hírességeket látott el tanáccsal, mint Owen Wilson, Fergie vagy Drew Barrymore. A híres táplálkozási tanácsadó top-smoothieja mindenre orvosság: tisztít, méregtelenít, fogyaszt és táplál. Lássuk!

Tovább »

A NAGY takarítás 1, avagy méregteleníts Omnium natív olajjal

2016 február 18.

Tavaszi  méregtelenítő kampányunk során végig vesszük miért is ez a nagy lelkesedés, hiszen generációnk már sokkal tudatosabban táplálkozik mint eleink. De azért hébe-hóba be-befigyel valami gyorskaja, pár szál cigi, némi alkohol, koffein, cukros ital, színezék és tartósító,  gyógyszer,  és persze a városi levegő kártékony hatása.

Tovább »

Zöld smoothie Omnium kendermagkrémmel

2016 február 17.

Farsang utáni időszakban önként diétázunk, méregtelenítünk, lemerült szervezetünket próbáljuk feltölteni. Előkerülnek a gyümölcsprések, több zöldséget friss gyümölcsöt fogyasztunk. Minden smoothiehoz jól illik a proteinben gazdag kendermag ami számtalan más előnyt is tartalmaz szervezetünk roborálásához.

Tovább »

Póréhagymás pirítós kéksajttal, Omnium dióolajjal

2016 február 09.

A héten felhalmozódott szikkadt kenyér új értelmet nyerhet egy kevés kéksajt és póré tárasaságában vacsorára. Dió vagy törökmogyoróolajjal pedig maga lesz az egyszerűség dicsérete.

Tovább »

Zeller saláta datolyával, parmezánnal és Omnium dióolajjal

2016 február 08.

Hűvös időre is van gyógyszer. Most saláta képében. Édes, sós, ropogós saláta magában, vagy köretként egy szelet csirke, vagy halhús mellé. Ez a válogatott társaság biztosan feldobja a hangulatot és energiával tölt fel a nap hátralevő részében.

Tovább »

Körte & prosciutto carpaccio vegyes zöld csírával

2016 február 04.

Klasszikus olasz előétel  a papírvékony körte és sonka szelet kevés dióolajjal fényezve, s pár csepp balzsamecettel pöttyözve. A bohém kinézetű friss csíra, a ropogós aprított dió teszi igazán emlékezetessé a kompozíciót.

Tovább »

Édesburgonya-krémleves dukkahval

2016 február 03.

Sok üzletben kapható az édesburgonya. Répával és gyömbérrel kombinálva igazán komplett, dukkahval megfejelve pedig még inkább. Pofátlanul egyszerű recept gazdag ízekkel.

Tovább »

Itt az ideje repceolajra váltani?

2016 január 29.

Jamie Oliver weboldalán a repceolaj mellett kampányolnak. Ha te is szeretnél olyan egészségesebb étolajat, amely ízletes és igazán sokoldalú , akkor válaszd a repceolajat és élvezd mindazt az egészségügyi és kulináris előnyt, amelyet már számtalan szakács és foody felfedezett magának.

Tovább »

Zellerkrémleves buggyantott tojással, Omnium repceolajjal

2016 január 29.

Tom Kerridge üde petrezselymes zellerkrémlevese igazi vigasztaló finomság, hosszú téli estékre.  A tojásra cseppentett Omnium repceolaj  pedig a napfény ízét csempészi a kanalunkra.

Tovább »

Brokkoli krémleves Omnium földimogyoró-olajjal

2016 január 28.

Egy selymes  kényeztető krémleves, házi mogyoróvajjal. Ez is az egyszerűen elkészíthető kategóriába tartozik, s nem igényel különösebb utánajárást az alapanyagok beszerzése, mégis elképesztően finom.

Tovább »

Karalábé krémleves rukkolával, Omnium tökmagolajjal

2016 január 27.

Testet, lelket melengető kanalazni valót ajánlunk zord téli napokra, olyan egyszerű hozzávalóból, mint a karalábé. Egyszerű leves egy kis csavarral, amely nem más, mint a pikáns borsmustár vagyis rukkola. A leves tetejére tökmagolaj dukál.

Tovább »

Narancsos repceolajtorta sajtkrémes mázzal

2016 január 24.

James Martin repceolajtorta receptje elragadóan zamatos és sűrű, melyet tökéletesen ellensúlyoz a savanykás kandírozott narancshéjjal gazdagon meghintett, sajtkrémes máz a tetején. Pierre Hermé citromos olivaolajos tortája mellett egy hazai alapanyagokból is jól kivitelezhető kísérlet az alábbi recept.

Tovább »

Lazac steak vérnarancsos édeskömény salátával

2016 január 18.

A tél egyik ajándéka az édeskömény, melyet nyersen vékonyra gyalulva a mindent megfestő vérnaranccsal párosítunk. Kurt Gutenbrunnen New York-i sztár shéf izgalmas kísérlete, bőrén sült lazaccal tálalva.

Tovább »

Bélszín carpaccio tormával és Omnium törökmogyoró-olajjal

2016 január 13.

Megunhatatlan klasszikus, mutatós és elegáns. Szokatlan a tormával való párosítás, de kis mértékben gyógyszer.... ahogy a mondás is tartja, az alábbi léptékben pedig rendkívül pikáns. A leheletnyi vékony, érett vöröshús a megszokott rukkolával, parmezán forgáccsal, friss borssal és Omnium  törökmogyoróolajjal kíméletlenül jó fogás.

Tovább »

A tél virága - vöröskáposzta saláta

2016 január 10.

A New Yorkban élő Kurt Gutenbrunner osztrák sztárséf a "tél virágaiként" aposztrofálta az idény salátákat.  Ez a megfogalmazás azontúl, hogy költői, nagyon találóan utal a színekben tobzódó téli zöldfélékre. Sokszerűség, izgazdagság jellemzi a téli kínálatot, melyet kis fantáziával kulináris élvezetté varázsolhatunk.

Tovább »

A szűz, a hidegen préselt és a finomított

2016 január 04.

Ha már beszéltünk a tiszta táplálékról, érdemes kicsit tanulmányozni a fenti kifejezéseket, és mindazt ami mögötte van. A Magyar Élelmiszerkönyvben foglaltak alapján szeretnénk ismertetni az étolajokra vonatkozó irányelveket.......meglepő és tanulságos olvasmány kerekedett belőle.

Tovább »

Újévi fogadalmak - Clean eating, avagy étkezz adalékmentesen

2016 január 03.

Az újév fordulóján, sokunkban megfogalmazódik a vágy az egészségesebb életre. Nincs cigi, nincs punnyadás, nincs sok alkohol, nincs jutalomcsoki, nasi...... legyen helyette valami más! Ok! Csatlakozz hozzánk! Clean eating - Étkezz adalékmentes tiszta táplálékot! Vagyis a kenyered legyen kenyér, a gyümölcsleved igazi gyümölcslé, az olajod minőségi tiszta olaj.......Minek tovább ragozni... :)

Tovább »

‹‹   1 2 3 4 5 6 7   ››

fel