BLOG

Detox 2 A száj

2015 március 11.

A táplálék útjának első állomása a szájüreg, már itt megkezdődik a feldolgozás  és a felszívódás folyamata. Éppen ezért a szánkra is érdemes nagyobb figyelmet fordítani, hiszen egész nap be nem áll.... Méregtelenítsük szezámolajjal, mely antibakteriális tulajdonságai mellett segít helyreállítani a száj ph értékét is.

Az Omnium natív szezámolaj különösen magas olyan antioxidánsokban, mint a szezamin, és szezamolin. Számos értékes vitamin (A, E-, B1- és B2-, D-vitamint), ásványi anyag és nyomelem (kalcium,magnézium, kálium, foszfor,mangán, nikkel, vas), lecitin és lignán forrása. 

Több tudományos tanulmány is igazolja a szezámolajos olajhúzó, méregtelenítő terápia antibakteriális kapacitását. A lipidek mágnesként magukhoz vonzzák a baktériumokat az arcfalakról, fogakról,a szájüreg elérhetetlen zugaiból, ezáltal csökkentik egyes baktériumok pl. Streptococcus mutánsok jelenlétét, a gombás fertőzések elszaporodását, melyek a plakkokban lerakódva szuvasodást, fogíny betegségeket idéznek elő. A szezámolaj kalciumban nagyon gazdag, így segítheti a meglazult mozgó fogak újbóli rögzülését, óvják a fog celluláris szerkezetét, valamint jótékonyan támogatják a nyirokcsomók megfelelő működését, elősegíti a teljes szájüreg egészségét. Felszívódó antioxidánsai által méregtelenít, gyorsítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat, regenerál, lassítja az öregedés folyamatait.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel