BLOG

Gerbeaud bonbon

2018 június 14.

Az idő annyira bánatos! Jól esne egy kis kényeztetés, mert kint  esik! És csak akkor együnk ha jól esik...tartja a mondás! A kókuszgolyó általános iskolai sikertörténetén felülemelkedve, ki ne tudna összeállítani egy diós lekváros változatot? Egy  Gerbeaud copyt.

Hozzávalók:

15 dkg kekszmorzsa, v reszelt babapiskóta v saját sütésű piskóta

1 evk Omnium diókrém (lapos evk)

10 dkg sárgabarackdzsem házi

2 tábla étcsoki 60%

1 evk Omnium mandulaolaj

Nos a csokoláde bevonáson kívül, minden hozzávaló tetszőleges, vagyis amennyit felvesz. A diókrémet a sárgabaracklekvár nagyobb felével keverjük ki. és adjuk a morzsához majd kézzel dolgozzuk össze. Szép lassan adagoljuk hozzá a többi lekvárt, amennyit felvesz. Formázható masszát kell kapnunk. Készítsünk kis golyókat belőle, sütőpapírral bélelt edénybe tegyük és hűtsük le. Gőz fölött olvasszuk meg a csokit és a mandulaolajat., ezzel vonjuk be a golyókat. Így csak kibírjuk karácsonyig!

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel