BLOG

Mákos, citromos muffin

2018 június 12.

Nagy melegben nem szeretünk hosszan kavargatni a konyhában! És nem szeretjük az olajos, ill. vajas kezünket nézegetni minden falat muffin után, arra gondolva: lehet, hogy nem kellett volna megenni ezt az olajos cuccot, bármilyen finom! Ez a friss mákos muffin csak 1 evk olajat tartalmaz és 10 perc alatt kész! Csak 3 tál a hűvös konyhapultra, mérőcsésze, evőkanál és keverőspatula.... Ó bárcsak minden ilyen egyszerűen menne!

1. tál

  • 2 csésze liszt
  • 3 evőkanál mák
  • 1-2 kezeletlen citrom héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só

2.tál (a legnagyobb)

  • 1evk Omnium mákolaj
  • 1evk reszelt alma v almapüré
  • 1nagy tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

3.tál:

  • 2/3 csésze cukor
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 3 evk citromlé
  • 1/2 csésze tej

A tálakban levő hozzávalókat, tálanként keverd össze. A liszteset (1.) az olajosat (2.) és a joghurtosat (3.) Majd add a lisztes keverék 1/3-t az olajos tálba, keverd el, és öntsd hozzá a joghurtos tál 1/2-t, keverd el. mehet bele a lisztes tál teljes tartalma, kavarás, és a joghurtos másik fele, keverés. Ezzel kész. Adaguljuk a sütőformába, és 160C fokon süssük készre 15-20 perc alatt. Tűprópával ellenőrizzük.

 

Az eredeti recept itt, a fotó itt található.

  •  

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel