BLOG

Sült padlizsán + .....

2018 július 13.

Annyi minden passzol a sült padlizsánhoz! Ha elszakadunk a padlizsánkrém egyeduralmától, pár + hozzávaló segítségével, újabb és újabb variációkat alkothatunk.

Mire lesz szükégünk? Görögjoghurtra, gránátalmára, bulgurra vagy kuszkuszra tetszés szerint. Olivaolajra, tökmagolajra, dukkahra ízlés szerint....

 

1. Adott a félbevágott padlizsán, só, bors, isztriai olivaolaj, fokhagymapor keverékével megkenve, 200c fokon puháta sütve. Míg sül a padlizsán, elkészítjük a bulgurt, sós vízben harapósra főzzük, pihentetjük, mehet hozzá 1 evk isztiai olivaolaj 2 újhagyma szál, menta, koriander, petrezselyem, reszelt citromhéj, gránátalmamag. Tálaláskor,  a sült padlizsánra halmozzuk a bulgurt + 1 evk görögjoghurt, + 1 evk dukkah társaságában.

2. Kockázzuk fel a padlizsánt sózzuk, süssük ki isztriai olivaolajon a serpenyőben, vagy tegyük egy jénaiba, fedjük le folpackkal és 15 percre max  hőfokra  tegyük a mikróba. Igaz a mikrózás szentségtörés, de a leggyorsabb technika, és néha nem árt ha ismerjük:) A görögjoghurtba tegyünk 1 gerezd fokhagymát, sót, keverjük hozzá a sült padlizsánt, szórjuk meg gránátalmamaggal, menta, koriander vagy petrezselyem, csipp-csepp Omnium tökmagolaj is mehet a tetejére! Ezzel kész a padlizsánsalátánk, amit köríthetünk a  dukkahval és reszelt citromhéjjal fűszerezett bulgurral.

3.  A kockázott sült padlizsánt, adjuk hozzá az 1. pontban elkészített bulgurhoz. A görögjoghurtban pedig só, bors és kevés megmaradt friss fűszer társaságában pácoljunk pár csirkemell szeletet kb-3-4 órán át, serpenyőben, vagy grillen süssük készre, majd forgassuk meg a finom ropogós Omnium dukkahba.

 

forrás itt

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel