BLOG

Törökmogyoróolajba zárt házi málnaecet

2016 július 14.

Vagyis vinaigrette. Még sosem készítettünk házi málnaecetet. Az igazság az, most sem fogunk, mert ez a recept valójában málnás ecet, de ízben ott van a szeren.... Egyrészt nyári rekkenőben salátára, limonádéhoz, minden mennyiségben szerethető. Másrészt, ennél gyorsabb és egyszerűbb recept nem létezik.

Hozzávalók:

1dl biológiai úton erjesztett fehér ecet

1/2 dl málna ( villával megtörve)

Elkészítés menete:

1. Keverjük össze az ecetet és a málnát egy kicsi nem reakcióképes lábasba (pl. króm), és forraljuk fel, majd vegyük le a hőt és főzzük 5 percig

2. Szűrjük át finom szitán. Öntsük sterilizált üvegbe, és zárjuk le valamilyen nemfémes  fedéllel, egy kicsi csatos üveg megfelel a célnak.

3. Érleljük hűvös, sötét helyen 1 hétig, (hűtő alsó polc) majd öntsük át egy kávé filteren , hogy tisztázzuk az ecetet. Visszatöltjük az újra sterilizált üvegbe, és a hűtőszekrényben legfeljebb 6 hónapig eláll.

Ha már van málna ecetünk, akkor nincs más hátra, mint  összepárosítani a selymes Omnium törökmogyoróolajjal. Jól zárható üvegben összerázni és kész!

2 evk málna ecet

½ tk Dijoni mustár

3 evk  Istrian extra szűzoliva olaj

só, bors, ízlés szerint méz

 

A recept forrása itt található.

A kép forrása itt található.

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel