Sült cukkini saláta, törökmogyoróval

2015 január 29.

Cukkini saláta, Omnium törökmogyoróolajjal. Ez a kiváló saláta - egyszerű, de elegáns és nagyon jó ízű . Az alapja olivaolajon sült cukkinikarika, melyet csak sózunk, borsozunk. Miután kihűlt, meghintjük egy nagy marék bazsalikommal, s 1 evk. citromlé, 2 evk. Omnium törökmogyoró krémes elegyével meglocsolunk. Vágott pörkölt mogyoróval és hajszálvékony parmezán forgáccsal zárjuk le a témát.

Tovább »

A legfinomabb muffin alaprecept

2015 január 17.

Sok-sok muffint kóstoltunk, kipróbáltunk innen onnan, majd némi beletörődés árán elkönyveltük a muffin nem a mi  műfajunk. Vagy mégis? Létezik olyan változat amelyik nem száraz, nem fojt meg, nem tocsog a vajban. Fintorgók, ez egy jó recept!

Tovább »

Tetőtől talpig szezámban

2015 január 15.

A szezámolaj számtalan bőrápolási termék egyik összetevője. Magas antioxidánsokban, mely elősegíti legnagyobb felületű érzékszervünk méregtelenítését. A szezámolajnak tetőtől talpig hasznát veszed, kívül, belül, táplál, szépít, újraépít.

Tovább »

Cukkini hummusz

2015 január 08.

Nyersen, vagy sütve, a cukkini finom mártogatós, s az elkészítése is gyerekjáték. Gyönyörű zöld színe....mmmmmennyei.

Tovább »

Téli kenyérsaláta

2015 január 07.

Szikkadt kiflik, kenyerek egy kis olajba veletek! Pirított kenyérkockák, fokhagymás paradicsomos szósszal átitatva, avagy bruschetta salátára fazonírozva, ez a méltán népszerű panzanella.

Tovább »
fel