A vacsora mi lett? Rilette.

2015 március 27.

Rilette pácolt gyömbéres-retekkel, Omnium tökmagolajjal. Rilette receptet sokat találhatunk, számunkra a Bűvös Szakács leírása az egyik etalon a témában, de ha csücsül egy kevés sült hús a zsírjában a böjt végét várva, hogy az ünnepi asztalra kerülhessen, ezt a feltétet feltétlenül ajánljuk a kenyér tetejére!
 

Tovább »

Detox 4 Az emésztőrendszer

2015 március 13.

Az emésztésünket tudatos táplálkozással, rostban gazdag táplálék megválasztásával segíthetjük a leghatékonyabban. A kiegyensúlyozatlan táplálkozás következtében, a  túl magas fehérjetartalmú, szénhidráttartalmú, vagy alacsony rosttartalmú étrend mellett nagy mennyiségben szívódhatnak fel káros anyagok, hosszútávon károsítva az emésztés folyamatát.

Tovább »

Detox 3 A máj

2015 március 12.

A máj a legfontosabb méregtelenítő szervünk. A máj bontja le a hormonokat, az elhasználódott fehérjéket és a szervezetbe bejutó káros anyagokat, de itt termelődnek többek között az élethez nélkülözhetetlen fehérjék és a véralvadási faktorok is... és még sorolhatnánk, miért kell fokozottan vigyáznunk rá!

Tovább »

Detox 2 A száj

2015 március 11.

A táplálék útjának első állomása a szájüreg, már itt megkezdődik a feldolgozás  és a felszívódás folyamata. Éppen ezért a szánkra is érdemes nagyobb figyelmet fordítani, hiszen egész nap be nem áll.... Méregtelenítsük szezámolajjal, mely antibakteriális tulajdonságai mellett segít helyreállítani a száj ph értékét is.

Tovább »

Detox 1 Avagy az olajhúzásról érthetően

2015 március 10.

Méregtelenítő csomagunk 3 lépésben segíti a szervezet regenerálódását.

1. lépés a szájüreg méregtelenítése szezámolajjal

2. lépés a máj és az epeutak felszabadítása máriatövisolajjal

3. lépés a bélrendszer tisztítása, lenmagolajjal.

A kúra alatt fogyasszunk sok folyadékot, fokozottan figyeljünk a táplálkozásunkra, és a mindennapi testmozgásra.

Tovább »
fel