Polenta pizza, Omnium fűszerolajjal

2015 október 21.

Most polenta, vagy pizza?!! Mindkettő ha úgy akarjuk. Miért ne? A konyhában az irányít akinél a keverőkanál. Ropogós kenyér tészta helyett lágy polenta réteg hordozza a pikáns, spenótos toppingot. Egyébként pedig, akár ez lehet a pizza egyik gluténmentes alternatívája..... ha akarjuk.

Tovább »

Lilakáposzta, kéksajt, zöld zellerszár egy tányéron

2015 október 20.

Fantasztikusan színes fogás, és amilyen színes, ízekben is  ugyanolyan gazdag. Kicsit férfias alakulat, az édes, sós, hagymás, zelleres társaság egy tányéron.

Tovább »

A decens zöldsaláta, Omnium mákolajjal

2015 október 20.

Közeleg a déligyümölcs szezon, bár ilyet talán a 80-as években mondtak ki utoljára, amikor banánért álltak sorba eleink. A kiwi akkor még csak álom volt, külföldi magazinok oldalain kellette magát, s visszagondolva olyan elérhetetlennek tűnt, hogy egyszer csak úgy lekapunk egy doboznyit a polcról. Ha lekaptuk de ráfaragtunk vele, ebben a salátában pár darabot elegánsan eltűntethetünk.

Tovább »

Avokádókrém, tökmagos petrezselyem pestoval

2015 október 19.

Előételként, szendvicshez, tortilla töltelékként, mártogatósként  lusta estékhez, laza vacsorákhoz.....

Tovább »

Labneh és Dukkah

2015 október 16.

A labneh nem más, mint finom, friss, házi készítésű sajt, melynek az alapanyaga egyszerű zsíros joghurt. Fogyasztható friss fűszerrel, mézzel és Omnium Dukkahval is. Ha magától nem is készül el, de 5 perc alatt biztosan! A többit bízd az időre.... az mindig nekünk dolgozik :)

Tovább »

Tök alsóból, adu ász

2015 október 15.

Vagyis, hogyan varázsoljunk a sima sült sütőtökből gasztrománokat vadító köretet? Omnium dukkahval elég egyszerűen. Steak mellé elég ütős kis darab, de érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert tálalásig hosszú az idő.......

Tovább »

Datolya chutney Omnium szezámolajjal

2015 október 13.

Pikáns, sűrű mártás a messzi Indiából, amolyan fűszeres lekvár féle. Az édes datolyától ragacsos változat verhetetlen sajtok mellé.

Tovább »

Sütőtök lekvár

2015 október 12.

A héten bármerre nézünk - az üzletekben és az utakon - narancssárga tökök virítanak a konténerekben. (De figyelem ez a tök nem olajtök). Tetszik, nem tetszik a halloweeni tökfaragás lassan hagyománnyá válik. A szétfarigcsált tökhús felhasználására adunk ötletet, ne dobjuk a szemétbe, rakjuk a fazékba.

Tovább »

Pizza gourmet feltéttel

2015 október 07.

Karamellizált hagyma, körte, gorgonzola, dió egy pizzán. Sok jó feltét kis helyen is elfér....

Tovább »

Steak ropogós fűszerkéregben

2015 október 06.

A pikáns, borsos  steaket rusztikus panko morzsával és kevés gorgonzolával fejeltük meg. Az eredmény önmagáért (hét nyelven) beszél.

Tovább »

Immunizálás természetesen.

2015 október 05.

Vegyük fel a harcot a meghűléssel szemben Omnium natív szőlőmagolajjal! Az apró szőlőmag, számos értékes vitamin (A-, B-, C-, E-, ) ásványi anyag ( nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén) és egyéb nyomelem forrása. Extra szűz olaja antioxidánsokban rendkívül gazdag, egy igazi immunbomba.

Tovább »

Avokádós toast, Omnium dukkahval

2015 október 02.

Akár maradt tegnapról pestonk, akár nem, a hűtőben érlelődő avokádónak már meg van a helye. Miért is ne ragadtathatnánk el magunkat mérsékelt hedonizmusra? Ízek, színek szép kombinációja különböző felületek találkozásánál, egy egyszeű pirítóson.

Tovább »

Spenótos, diós pesto pasta

2015 október 01.

Azt a pasta! Más megjegyzés nincs. Végy egy zacsi bébi spenótot és 1 üveg Omnium diókrémet és csapasd szét a mixerben.

Tovább »
fel