Mákos coleslaw saláta, Omnium mákolajjal

2015 december 30.

Nem egy helyről informálódtunk arról, hogy baráti társaságokban szilveszterkor hamburger a menü. Szószerint nincs annál melengetőbb és bizarabb mint a jeges hidegben begyújtani a parazsat és istenien finom házi hamburgert sütni, az ugyancsak saját kezüleg dagasztott buci közé.  Köretnek sült krumplival és különleges mákos coleslaw salátával örvendeztethetjük meg a nagyérdemű vendégsereget. A megszámlálhatatlanul apró fekete mákszemek megelőlegezik az újévi lencse bőséget ígérő misztériumát. Boldog új évet!

Tovább »

Egy olaj az ekcéma ellen

2015 december 07.

Az ekcéma ismert bőrprobléma, a hideg időszak beköszöntével erősödnek a tünetek, kivörösödött kézfejek, kellemetlenül viszkető bőrterületek jelentkeznek. A gyerekeknél is elég gyakori jelenség, s náluk nehezebb megoldást találni a vakarózás ellen. Azonban létezik egy olaj, pontosabban a kendermagolaj amely nemcsak kívülről, hanem belülről is megoldást jelent az ez ekcémás tünetek enyhítésére.

Tovább »

A lenmagolajjal a szuperbaktérium ellen

2015 december 05.

Az Alfa linolénsavban gazdag lenmagolajat elsősorban a szív és érrendszeri betegségben szenvedők ismerik. Azonban kevesen tudják, hogy lenmagolaj az alapja a világ első organikus antimikrobiális szerének, melyet ausztrál kutatók fejlesztettek ki. A szer hatékonyságát független tesztek is megerősítették – írja az MTI.

Tovább »

1970 január 01.

fel