Itt az ideje repceolajra váltani?

2016 január 29.

Jamie Oliver weboldalán a repceolaj mellett kampányolnak. Ha te is szeretnél olyan egészségesebb étolajat, amely ízletes és igazán sokoldalú , akkor válaszd a repceolajat és élvezd mindazt az egészségügyi és kulináris előnyt, amelyet már számtalan szakács és foody felfedezett magának.

Tovább »

Zellerkrémleves buggyantott tojással, Omnium repceolajjal

2016 január 29.

Tom Kerridge üde petrezselymes zellerkrémlevese igazi vigasztaló finomság, hosszú téli estékre.  A tojásra cseppentett Omnium repceolaj  pedig a napfény ízét csempészi a kanalunkra.

Tovább »

Brokkoli krémleves Omnium földimogyoró-olajjal

2016 január 28.

Egy selymes  kényeztető krémleves, házi mogyoróvajjal. Ez is az egyszerűen elkészíthető kategóriába tartozik, s nem igényel különösebb utánajárást az alapanyagok beszerzése, mégis elképesztően finom.

Tovább »

Karalábé krémleves rukkolával, Omnium tökmagolajjal

2016 január 27.

Testet, lelket melengető kanalazni valót ajánlunk zord téli napokra, olyan egyszerű hozzávalóból, mint a karalábé. Egyszerű leves egy kis csavarral, amely nem más, mint a pikáns borsmustár vagyis rukkola. A leves tetejére tökmagolaj dukál.

Tovább »

Narancsos repceolajtorta sajtkrémes mázzal

2016 január 24.

James Martin repceolajtorta receptje elragadóan zamatos és sűrű, melyet tökéletesen ellensúlyoz a savanykás kandírozott narancshéjjal gazdagon meghintett, sajtkrémes máz a tetején. Pierre Hermé citromos olivaolajos tortája mellett egy hazai alapanyagokból is jól kivitelezhető kísérlet az alábbi recept.

Tovább »

Lazac steak vérnarancsos édeskömény salátával

2016 január 18.

A tél egyik ajándéka az édeskömény, melyet nyersen vékonyra gyalulva a mindent megfestő vérnaranccsal párosítunk. Kurt Gutenbrunnen New York-i sztár shéf izgalmas kísérlete, bőrén sült lazaccal tálalva.

Tovább »

Bélszín carpaccio tormával és Omnium törökmogyoró-olajjal

2016 január 13.

Megunhatatlan klasszikus, mutatós és elegáns. Szokatlan a tormával való párosítás, de kis mértékben gyógyszer.... ahogy a mondás is tartja, az alábbi léptékben pedig rendkívül pikáns. A leheletnyi vékony, érett vöröshús a megszokott rukkolával, parmezán forgáccsal, friss borssal és Omnium  törökmogyoróolajjal kíméletlenül jó fogás.

Tovább »

A tél virága - vöröskáposzta saláta

2016 január 10.

A New Yorkban élő Kurt Gutenbrunner osztrák sztárséf a "tél virágaiként" aposztrofálta az idény salátákat.  Ez a megfogalmazás azontúl, hogy költői, nagyon találóan utal a színekben tobzódó téli zöldfélékre. Sokszerűség, izgazdagság jellemzi a téli kínálatot, melyet kis fantáziával kulináris élvezetté varázsolhatunk.

Tovább »

A szűz, a hidegen préselt és a finomított

2016 január 04.

Ha már beszéltünk a tiszta táplálékról, érdemes kicsit tanulmányozni a fenti kifejezéseket, és mindazt ami mögötte van. A Magyar Élelmiszerkönyvben foglaltak alapján szeretnénk ismertetni az étolajokra vonatkozó irányelveket.......meglepő és tanulságos olvasmány kerekedett belőle.

Tovább »

Újévi fogadalmak - Clean eating, avagy étkezz adalékmentesen

2016 január 03.

Az újév fordulóján, sokunkban megfogalmazódik a vágy az egészségesebb életre. Nincs cigi, nincs punnyadás, nincs sok alkohol, nincs jutalomcsoki, nasi...... legyen helyette valami más! Ok! Csatlakozz hozzánk! Clean eating - Étkezz adalékmentes tiszta táplálékot! Vagyis a kenyered legyen kenyér, a gyümölcsleved igazi gyümölcslé, az olajod minőségi tiszta olaj.......Minek tovább ragozni... :)

Tovább »

Újévi variációk egy témára

2016 január 02.

Vagyis tormára. Torma pesto variációkat hoztunk a mai napra. Füstölt csülökkel, főtt marhahússal, roston hallal, steakkel, héjában sült burgonyával, tésztával, toasttal. Egész egyszerűen mindenhez jól passzol. Figyelj és tanulj :)

Tovább »
fel