Figyelem + memória = szőlő

2018 szeptember 25.

A szőlő és annak minden része az ember javát szolgálja. A borászaton kívül a szőlő héjából szőlőhéj őrleményt, a magjából olajat, és a préselést követően szőlőmaglisztet készítünk. Egy 2017-es tanulmány az Alzheimer-kórral összefüggésben végzett reprezentatív kísérletet összegezte, melyben a szőlőnek jutott a főszerep.

Tovább »

Pain Perdu azaz francia bundáskenyér, a lazulós hétvégére

2018 szeptember 10.

A száraz kalács, briós, bagett és zsömle egész hetes tartogatását követően, most ne bundás kenyeret, hanem francia bundás kenyeret készítsünk! Mi ez a flancolás?  Semmi. Csak egy csöppnyi affektálás a dióolajjal, az édes végeredményért!

Tovább »

Mindenhez finom avokádó majonéz

2018 szeptember 10.

Az avokádó fontos Omega-zsírsav forrás, a belőle készített friss ízű majonézt, pedig nagyon sokoldalúan felhasználhatjuk a gyerekek iskolai menüjéhez.  Párosíthatjuk baconbe. vagy leveles tésztába csavat virsli falatkákkal, szárzeller, répa, alma hasábok mellé, vagy apró húsgolyókhoz. Szendvicsalapként, tortilla töltelékként is remekül szerepel. Egyszóval nehéz vele leszerepelni’

Tovább »

Egészséges energia falatok sütés nélkül

2018 szeptember 10.

Folytatva, az egészséges iskolai uzsonnák körüli kalandozásunkat, egy nagyon könnyű receptet mutatunk, amelyet hétvégén a gyerekekkel közösen készíthetünk el, és az alapot szétadagolva, különböző ízesítésű falatokat készíthetünk. Külön bónuszként említem, hogy a hűtőben jól zárható dobozban egy hétig, a fagyasztóban több hónapig eláll! Rostban, energiában, Omega-3 zsírsavban gazdag, hosszan felszívódó szénhidrátot is tartalmaz s nem utolsó sorban finomítatlan természetes olajokat!

Tovább »

Ropogós granola szelet, dióolajjal

2018 szeptember 06.

Alig 6 összetevőből igazán finom, ropogós granola szeletet készíthetünk az iskolába járó gyermekünknek. S mi több, magunk ellenőrizhetjük a belevalókat. Cukor helyett mézzel, pálmazsír helyett Omega-3 zsírsavban gazfag dióolajjal, magvakkal, aszalványokkal. Ha szereted a karamellizált édességeket, ezért a házi változatért egyenesen rajongani fogsz!

 

Tovább »
fel