BLOG

A férfi védelmére......

2016 szeptember 30.

Igen, igen...... a kor előrehaladtával a férfiak mellé is kell egy testőr. Szőke, hosszú combú életmentőből kettő is! De mi most az  apró tökmagra gondoltunk, hiszen az évek múlásával sok férfinak kell szembenéznie prosztatagondokkal.

A prosztata anyagcsere folyamatait a legmeghatározóbb részben hormonok befolyásolják, főleg az ösztradiol, a progeszteron és a tesztoszteron.

progeszteron termelődése és jelenléte a férfiakban életbevágóan fontos, hiszen enélkül nem tud előállítani tesztoszteront sem. 

A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon, melyet a herék termelnek. A tesztoszteron felel a férfi nemi jelleg kialakulásáért ( mint a megfelelő izomzat, a testszőrzet és a csontozat, mutálás, libidó, erekció képessége) de ezen kívül is fontos funkciókat lát el a szervezetben.

 A férfikor előrehaladtával a progeszteron szint csökken, amely hozzájárul ahhoz, hogy egyre több tesztoszteron tud dihidro-tesztoszteronná (DHT-vá) alakulni. Értelemszerűen a tesztoszteron szint csökken, a DHT szint megnövekedése pedig erőteljesen stimulálja a prosztata sejtek burjánzását, ezzel prosztata megnagyobbodást (BPH) okozva, így szűkül húgycső csatorna amely vizelési zavarokhoz, és további komolyabb elváltozásokhoz is vezethet. 

Egy 2014-es tanulmány kimutatta, hogy a tökmagolaj biztonságos, természetes és igen hatékony alternatívát jelent a prosztata jóindulatú megnagyobbodásával szemben. A benne levő fitokemikáliák csökkentik a prosztatában felhalmozódott DHT jelenlétét és blokkolják a tesztoszteron DHT-vá való átalakulását. 

A cink a másik fontos elem a normális prosztata funkciók fenntartásához, A prosztatában a legmagasabb a cink jelenléte a férfi szervezetben. A prosztata megnagyobbodásakor szignifikánsan alacsonyabb a cink jelenléte a szövetekben, míg a vizeletben kimutathatóan ürül. A tökmagolaj napi szedésével az optimális ásványianyag pótlást is biztosítjuk a szervezet számára.

Folytatás következik.....

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel