BLOG

Pain Perdu azaz francia bundáskenyér, a lazulós hétvégére

2018 szeptember 10.

A száraz kalács, briós, bagett és zsömle egész hetes tartogatását követően, most ne bundás kenyeret, hanem francia bundás kenyeret készítsünk! Mi ez a flancolás?  Semmi. Csak egy csöppnyi affektálás a dióolajjal, az édes végeredményért!

  • Hozzávalók:
  • 4 nagy tojás
  • 3/4 csésze tejszín
  • 1/2 csésze tej
  • 1 evk vaníliás cukor
  • 2 evk cukor
  • 1/2 tk só
  • Baguette vagy  briós,  kalács
  • 2 evk vaj
  • 2 evk Omnium dióolaj

A tojásokat a tejszínnel, a tejjel, és a cukrokkal keverjük ösze, a kenyérféléket mártogassuk bele, majd a vaj és a dióolaj keverékén süssük pirosra. Tálájuk friss gyümölcsökkel, nektarinnal, édes fügével, kevés mézzel, porcukorral, de finom lekvárral, cukros mákkal, dióval., fagyival mascarponéval is.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel