BLOG

Ázsiai sült reteksaláta

2018 július 12.

Sült húsok mellé, kitűnő köret az enyhén csípős retek.

Hozzávalók (4adag):

3-4 csokor közepes retek, vagy jégcsap retek egyenlő részre vágva
1 1/2 evk Omnium mogyoróolaj
1 1/2 evk szójaszósz
1 tk Omnium  pirított. szezámolaj

 

2 szál újhagyma
2-3 tk feketeszezám, ha nincs a fehér is megteszi

A megtisztított, egyenlő darabokra vágott retket összeforgatjuk a mogyoróolajjal, majd vágott felükkel lefelé forgatva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 220C fokon kb 20 percig sütjük, közben 2x átforgatjuk, hogy minden oldalán egyenletesen süljön. Amikor már puha megkenjük a szójaszósz és szezámolaj kverékével, megszórjuk az apróra vágptt újhagymával és további 5-7percre visszatesszük a sütőbe. A végén meghintjük a szezámmaggal, aki szereti a csípős ízeket, egy kevés chilipehellyel is megkínálhatja. Melegen, langyosan egyaránt finom’

 

 

 

A recept forrása itt.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel