BLOG

Balzsamecetes körte gorgonzolával, Omnium natív dióolajjal.

2015 augusztus 30.

Könnyű esti kísértés,az őszbe hajló meleg estéken.

Hozzávalók:

4 körte

1 evk. barnacukor

2 evk. balzsamecet

1 evk olaj, vagy vaj

20 dkg gorgonzola

1 marék pirított dió

vegyes saláta, vagy rukkola

Vinaigrette:

1 evk. dijoni magos mustár

2 evk. balzsamecet,

kicsi só, cukor, ízlés szerint

1/2 dl Omnium Gourmet dióolaj

 

4 nagyobb körtét felezzünk, vágjuk ki a magházakat. Sózzuk borsozzuk gyengéden, hintsünk rájuk 1 evk, barnacukrot, locsoljuk meg 2 evk. balzsamecettel, és 1 evk, olivaolajjal. Grill fokozaton süssük karamellizálódásig. Amíg a körténk a sütőben, addig készítsünk Omnium dióolajjal vinaigrettet. A dióolajos vinaigrette  olyan mint egy jó kiegészítő, minden salátához passzol. A hozzávalókat mérjük ki egy üvegbe, és mint  egy vodka-martinit; rázva, nem keverve!

Vegyes salátalevelek mellé helyezzük a fényes, ragacsos és édes körte szeleteket, rámorzsoljuk a karakteres gorgonzolát,  a pirított diót, s az egészet megkínáljuk egy kis vinaigrettel.

A recept és a kép forrása itt található

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel