BLOG

Hideg avokádókrémleves klasszikus dukkahval + 1 trükk

2018 július 03.

Az avokádókrémet akár leves formájában is szervírozhatjuk, nem fogunk csalódni, a római köményes ízvilágú dukkah, pedig csodát tesz vele. DE ne dobjuk el az avokádó héját sem, mert az a bőrünkkel tesz csodát! 1 leves, 2 szerepben!

Hozzávalók:

2 hámozott magozott kígyóuborka

2 avokádó

kisadagnyi metélőhagyma, vagy hagymacsíra

 2evk görögjoghurt

1 nagy csokor friss mentalevél

1/2 csokor petrezselyemzöld

1/2 kezeletlen citrom héja

1tk só, kicsi bors

200 ml szénsavmentes ásványvíz, vagy lehűtött forralt víz ( a krémes állagig adagolva)

A tetejére: 

1evk Omnium dukkahval

Elkészítés menete:

A víz kivételével mindent a blenderbe! Majd annyi vizet adjunk hozzá, amennyit felvesz.

+1 trükk

Már jeleztük a bejegyzés elején, az avokádó héj belsejében mindig marad annyi avokádó hús, amennyi elegendő egy arcpakolásra! A kivájt avokádó héjba tegyünk 1 mokkáskanálnyi Omnium mandula, vagy olivaolajat, 1 mokkáskanálnyi görögjughurtot és ezzel + a kiskanállal kavarjuk át, kaparjuk le az avokádó belső faláról a maradék avokádóhúst. Továbbá a másik 3 fél héjról is könnyen lefejthetünk még hozzá! Vigyük fel a megtisztított arcbőrünkre! Még mosogatnunk sem kell! 7-10 perc hatóidőután mossuk le! Nem marad más, mint a bársonyos, természetes hozzávalókkal táplált bőr!

 

 

 

A fotó forrása itt található

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel