BLOG

Hideg bazsalikomos kukoricakrémleves tökmagolajjal

2018 július 02.

Hidegen, melegen, minden mennyiségben jöhet! Ez most, egy bazsalikomos változat, de nagyon finom kakukkfűvel, kis szerecsendióval, vagy chilivel párosítva is.

Gyakran kínáljuk dukkahval megszórva, de látványnak sem utolsó a tökmagolajjal pöttyözött változat!

Hozzávalók

2 evk Omnium kukoricacsíraolaj

500gr fagyasztott kukorica, vagy 4-6db csöves friss, ha ügyes vagy lefaragni a szemeket

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

3-4 csésze víz

1 csapott tk só

frissen darált bors

1/2 konzerv kókusztej

1 nagy csokor friss bazsalikomlevél

Tetejére: 1kk Omnium tökmagolaj

Kukoricacsíraolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd mehet bele a kukorica és a víz, + a só. Ha megfőtt a kukorica, a fazék szilárd tartalmát még melegen tegyük a blenderbe és dolgozzuk krémesre a kókusztejjel és a bazsalikom levelekkel egyetemben, folyamatosan adagolva a főzőlevet, a megfelelő sűrűség elérése érdekében. Ha szükséges utóízesítjük, egy kevés darált borsot adunk hozzá. Hűtjük, tálaláskor pár csepp tökmagolajjal pöttyözzük.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel