BLOG

Hideg tökkrémleves dukkahval és zöldfűszerrel

2018 július 01.

Kisgyerekkkorom óta nagy rajongója vagyok a tökfőzeléknek, ami inkább puding és nem főzelék, mert nem a hagymás paprikás változat, hanem szimplán tejfölös kapros habarás adja az ízét és az állagát. Anyukám mindig rám szólt; ne egyem hidegen, de én már akkor éreztem ez lesz a jövő!

Hozzávalók:

1kg gyalult tök

4 db kis méretű burgonya

2 evk Omnium isztriai olivaolaj

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 doboz kókusztej

tengeri só

víz

Omnium csípős dukkah

1 citrom reszelt héja

Nagy adag friss kapor, vagy menta, vagy koriander, vagy zsázsa finomra vágva

A készítése semmiben nem tér el a szimpla krémleves alaptól. Az olajon megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk a gyalult tököt, a burgonyát, (ez lesz a sűrítőanyagunk), a tejföl helyett, pedig a kókusztej adja a krémes állagot.  Hozzádunk egy kevés reszelt citromhéjat és zöldfűszert a leveshez és blenderben eldolgozzuk. Hűtjük, és tálaláskor adjuk hozzá a fűszeres ízbombaként ható dukkaht és a kedvünk szerinti zöldfűszert, frissen reszelt citromhéjjal, pár csepp isztriai olivaolajjal megpöttyözve a tetejét.

 

A fotó itt található

 

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel