BLOG

Karácsonyi, dukkah kéregben sült lazac

2017 november 26.

Különleges és igen  egyszerű recepttel indítjuk a karácsonyi készülődés sorozatunkat. Személyes tapasztalatunk szerint, sokan küzdünk karácsony estéjén időhiánnyal, de szeretnénk különlegessé varázsolni az estét. Citrusos, kakukkfüves, dukkahval megbolondított, egybesült lazac receptünkkel, 20 perc alatt elkészítheted a főételt, anélkül, hogy megízzadnál.

Hozzávalók
  1. 1 nagyobb darab bőrös vad lazac filé 
  2. 1 evőkanál extra szűz isztriai olívaolaj
  3. 1 teáskanál friss reszelt citromhéj
  4. 1-2 evőkanál citromlélé
  5. 1-2 gerezd fokhagyma
  6. 3-4 evőkanál dukkah( ahal nagyságához igazodjunk)
  7. friss kakukkfű
Elkészítés menete:
  1. Melegítsük elő a sütőt 200C fokosra
  2. Rendezzük el a lazacot, a bőrfelülettel lefelé egy sütőedényen.
  3. Egy kis tálban egyesítsük az olívaolajat, a citromlével, héjjal és a fokhagymával.
  4. A keverékkel átitatjuk a halat.
  5. Meghintjük a dukkah-val, egyenletesen bevonva.
  6. Süssük 10-15 percig a filé vastagságától és a kívánt állagtól függően. 
  7. Tálalás előtt hintsük meg friss kakukkfűvel.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel