BLOG

Konfitált egész gomba tökmagolajjal

2016 március 10.

Ha már a D-vitamint taglaltuk, álljon itt egy zamatos, fehérjében és D-vitaminban igen gazdag fogás. A hozzávalók listája is igen szűk, ennek ellenére akár önálló fogásként is megállja a helyét. Egyszerű példája annak, hogy egy könnyű étel is kölcsönözheti a luxus érzetét.

Hozzávalók:

  • 500 gr gomba, az egyszerű csiperke is megteszi
  • 50 gr vaj
  • 1 tk só
  • 1 tk friss bors
  • 2 evk Omnium tökmagolaj
  • 1 kis csokor friss fűszer, zsálya, rozmaring, kakukkfű tetszés szerint

Tisztitsuk meg a gombafejeket, de hagyjuk őket egyben. A vajat egy nagy serpenyőben melegítsük fel alacsony hőfokon és adjuk hozzá a gombafejeket és a összes fűszert, majd közepes hőfokon úgy félóra alatt süssük át minden gömbölyű oldalát, szép pirosra. Zárjuk el a hőt és kicsit később még melegen adjunk hozzá  tökmagolajat és szórjunk rá kevés sópelyhet. Így melegen a legfinomabb.

 

 

 

A recept és a kép forrása itt található.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel