BLOG

Omnium mogyoróvajas BBQ-szósz

2018 június 03.

Szárnyát, vagy combját? Csirkehúshoz isteni párosítás a ragacsos, mogyoróvajas BBQ szósz. Visszaszámlálás elkezdődöt!t  Barbecue szez -ON!

Hozzávalók:

  • 2 evk Omnium isztriai extra szűz olivaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 6 gerez fokhagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 4 ek víz
  • 3 ek Omnium pirosbogyós ecet
  • 3 ek mustár
  • 1evk Omnium mogyoróvaj
  • 5 ek nádcukor
  • 2 ek worcestershire szósz
  • 4 ek spanyol füstölt fűszerpaprika (elhagyható, amennyiben grillen sütünk)
  • 1 ek oregano
  • 1 ek kakukkfű
  • 2 tk só
  • 1 tk friossen őrölt bors
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 ek tabasco szósz
  • 1/2 kk fahéj

Mindent előkészítünk! Az olajon 5 perc alatt megfuttatjuk a hagymákat, majd hozzátoljuk az összes hozzávalót és sűrűre főzzük. Közben nyelvünk leégetése nélkül kóstoljuk, finoman harmonizáljuk a savasságot, az édességet érzésünk szerint. Ha kihült, mixerrel egyneművé dolgozhatjuk.

 

A kép forrása itt.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel