BLOG

Piros-piros-piros sült paradicsom leves, Omnium repceolajjal

2015 augusztus 04.

Paradicsom szezon!! A paradicsom befőzés semmihez sem hasonlítható, spéci illatát csempészhetjük a konyhánkba, ezzel a karamellizált édes paradicsomlevessel. A betűtészta tiltólistára száműzve, mert ez nem egy menza leves....

Hozzávalók:

1 kg db érett, nagy paradicsom

1db pritamin paprika

3 kisebb hagyma

5 gerezd pucolatlan fokhagyma

1/4 tk. füstölt fűszerpaprika

1l zöldség alaplé, vagy víz

méz, só, bazsalikom

 

Sült paradicsom krémleves Omnium hidegen préselt repceolajjal. A repceolaj mézes illata és íze kellemesen egészíti ki ezt a füstös, karamellizált aromájú levest. A paradicsomokat, a pritamin paprika,  hagyma, és fokhagyma társaságában sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Locsoljuk meg Omnium repceolajjal, hintsük meg finoman sóval, pár tekerésnyi borssal. Engedjük hogy a hagyma aranyszínűre piruljon, s megjelenjenek a sötétebb pöttyök a paradicsomokon is. Így süssük készre, majd az egészet turmixoljuk össze 1/4 teáskanál füstölt fűszerpaprika és 2-3 csésze zöldséges alaplé vagy víz hozzáadásával. Utóízesíthetjük egy kis mézzel, sóval, friss bazsalikommal. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

 

A recept és a fotó itt található.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel