BLOG

Ropogós granola szelet, dióolajjal

2018 szeptember 06.

Alig 6 összetevőből igazán finom, ropogós granola szeletet készíthetünk az iskolába járó gyermekünknek. S mi több, magunk ellenőrizhetjük a belevalókat. Cukor helyett mézzel, pálmazsír helyett Omega-3 zsírsavban gazfag dióolajjal, magvakkal, aszalványokkal. Ha szereted a karamellizált édességeket, ezért a házi változatért egyenesen rajongani fogsz!

 

  • 3 bögre rusztikus zabpehely
  • ½ tk tengeri só
  • ¼ bögre Omnium szűz dióolaj  (v.mogyoró, szezám, mandula)
  • ¾ bögre aszalvány (alma, áfonya, szilva, barack, mazsola...)
  • ¾ bögre aprított mag (napraforgó, tök, dió mogyoró....)
  • 6 evk langyos méz
  • 6 evk barna cukor
  • 2 tk fahéj

Elkészítés menete:

1. A zabpelyhet egy nagyobb keverőtálban, összedolgozom alaposan az olajjal.

2. Hozzáadom a magokat és az aszalványokat, a fahéjat, és elkeverem.

3. Összeolvasztom a mézet a cukrot és a sót. (sóból szűk fél, 1/3 tk javasolok)

4. A meleg mézes elegyet a száraz összetevőkre öntöm, és kanállal alaposan összedolgozom. Vigyázz kicsit meleg :)

5. A sütőt 175C melegítem, a granola masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, enyhén vizes kézzel belenyomkodom. (24 x18 cm tepsiméret). 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm. Az idő változhat a sütőtől függően az aranyszín az irányadó.

6. Melegen, éles késsel méretre vágom.  Hidegen, már nehezen megy. Dobozban tárolom.

 

A recept és a fotó  forrása itt

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel