BLOG

Strandszez-ON - Uborkás-mentás testradír

2018 május 31.

A strandszezon közeledtével előkerülnek a különböző narancsbőr elleni készítmények, testradírok, hogy bőrünk minél ragyogóbb formáját hozza a parton. Illatos testradír függők figyelem! Saját készítésű testradír az igazi kényeztetés! Neked, mert nem tartalmaz semmilyen vegyianyagot. A pénztárcádnak, mert lényegesen olcsóbb mint ipari társai. S környezetednek, mert nem tartalmaz mikroszemcsét!!!

Az elműlt hónapban olvastam egy tanulmányt  a mikroszemcsékről! Nem vagyok világvége fanatikus, sem elvadult környzetvédő, inkább aranyközéputas, természetes-észszerű megoldásokat választó családanya! De, elborzadtam a ténytől, hogy "a kutatók becslése szerint a súrolószerekkel, arcradírokkal, fogkrémekkel, egyéb kozmetikumokkal, 80 tonna mikroszemcse mosódik bele évente az óceánba – egyedül az Egyesült Királyságban." Évente, 80 tonna!

Mert a mikroszemcse bizony nem más, mint polietilén! A mikroméretű műanyagszemcse nem bomlik le az élővizekben, s ha tetszik, ha nem, az ott élő állatok sem igen tudnak ellenük mit tenni. És már ott is vagyunk a kérdésnél: Mit eszünk meg?! Sajnos azt amit magunk főztünk.

A bőrápolóimat eddig is magam készítettem részben. Természetes olajokat, arcvizeket használok, de ezentúl figyelmesebb leszek!!

Rajtam ne múljon :)

Nézz szét a hűtődben! Uborka és citrom általában mindenhol akad!  És cukor? Só? Na ugye!

Uborkás-mentás testradír

Hozzávalók:

2 karika uborka

1 evk. Omnium mandulaolaj

1/2 csésze barnacukor vagy tengeri só

1-2 ág mentalevél

1 kezeletlen citrom reszelt héja

1 jól zárható üveg

A turmixold össze az uborkát  a mentalevelet,a reszelt citromhéjat és az olajat. Add hozzá a cukrot, alaposan mixeld össze! Tárold hűtőben, és 2 hét alatt használd el! Hűsít, frissít, a zuhany utána egy kicsit csúszik! De a bőröd hidratált és puha!

 

A recept és a kép forrása itt.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel