BLOG

Sült karfiolsaláta, gránátalmával és dióolajjal

2018 augusztus 14.

"Anti aging foods" azért ezen fennakadt a szemem, mindent talán velem sem lehet megetetni :) Kivéve ezt a sült karfiollal készített salátát! Ami super -anti aging dióolajjal készült! Merthogy a dió: anti aging food! Most hogy tudom, kétszer annyira ízlik .D

Hozzávalók:

1 fej karfiol, rózsáira szedve
3 evk Omnium dióolaj+2evk Isztriai olivaolaj keveréke
5 evk pirított dió
1 nagy csokor petrezselyem, vagy menta, koriander
1/2 gránátalma magja

Öntet
1/4 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt szegfűbors
1 evk Omnium  pirosbogyós ecet+1evk dióolaj
1 tk méz

Só, bors

Opcionális, vékonyra gyalult zellerszár, avokádó, tuna konzerv,  de dióolaj helyett készítheted törökmogyoróolajjal is. Az eredeti recept Ottolenghitől származik, melyet átfazoníroztunk, csak egy kicsit, a fiatalság kedvéért. Az elkészítése pedig roppant egyszerű. Az apró rózsákra szedett karfiolt locsoljuk meg az olajkeverékkel, sóval és frissen őrölt borssal. Sütőben süssük puhára, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az öntetet.

 

 

A recept forrása  itt, a fotó itt 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel