BLOG

Sült spárgasaláta, eperrel, törökmogyorós dresszinggel

2018 május 24.

Rusztikus salátatál, zsenge tavaszi hozzávalókkal, varázslatos törökmogyoróolajjal. Az epres salsa, most nagyobb darabokban, pontosabban falatokban került a tányérra, meghintve kevés zsázsával.

 

Hozzávalók:

1 csomag zöldspárga

25dkg aprószemű koktélparadicsom

25dkg eper

1 kis csokor zsázsa

1 evk Omnium törökmogyoróolaj, só, chili, csavarintásnyi citromlé

A spárgát tisztítsuk, mossuk meg. A fás részektől szabaduljunk meg, ahol hajlik ott törik technikával. A zsenge rész megy a sütőbe, a maradék zöldséges alaplébe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kevés só és olivaolaj társaságában megsütjük a spárgát és az apró paradicsomokat. Az epret felaprítjuk. A dresszinggel összedobjuk, zsázsával megszórjuk. 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel