BLOG

Téli panzanella, tökmagolajos dresszinggel

2019 január 22.

Tobzódóan színes és tobzódóan ízes. Cékla, sütőtök, friss fűszerek és ropogós  házikenyér társítása.

 

Hozzávalók:

  • 6 szelet rusztikus házikenyér felkockázva
  • 3 evk olivaolaj
  • 8-10 cékla kockázva
  • 1 közepes sütőtök kockázva
  • 1/2 tk chilipehely
  • 1 közepes zöldalma vékonyta szeletelve
  • 1 maréknyi friss leveles saláta, vagy céklalevél
  • 1 evk tökmag, dió, napraforgómag
  • 1 evk friss zsálya
  • 1 evk friss kakukkfű
  • 1 evk friss oregánó

Dresszinghez:

  • 1 tk Dijoni magos mustár
  • 2 tk Omnium pirosbogyós ecet
  • 2 tk tökmagolaj
  • 2 evk oliva olaj
  • 1 tk. só

Elkészítés menete:

A hozzávalókat tisztítsuk és kockázzuk fel. Alufólia alatt süssük meg olivaolaj és ízlés szerinti só társaságában a céklát. A chilipehellyel a sütőtököt. Olivaolajjal a kenyérkockákta pirítsuk át. Mindezeket még melegen tegyük egy nagy tálba, a zöldalmával a friss fűszerekkel és a zöldlevelekkel együtt, majd öntsük rá a dresszinget .

 

Az eredeti recept és fotó itt található

Címkék: blog

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel