Téli panzanella, tökmagolajos dresszinggel
2019 január 22.
Tobzódóan színes és tobzódóan ízes. Cékla, sütőtök, friss fűszerek és ropogós házikenyér társítása.
Hozzávalók:
- 6 szelet rusztikus házikenyér felkockázva
- 3 evk olivaolaj
- 8-10 cékla kockázva
- 1 közepes sütőtök kockázva
- 1/2 tk chilipehely
- 1 közepes zöldalma vékonyta szeletelve
- 1 maréknyi friss leveles saláta, vagy céklalevél
- 1 evk tökmag, dió, napraforgómag
- 1 evk friss zsálya
- 1 evk friss kakukkfű
- 1 evk friss oregánó
Dresszinghez:
- 1 tk Dijoni magos mustár
- 2 tk Omnium pirosbogyós ecet
- 2 tk tökmagolaj
- 2 evk oliva olaj
- 1 tk. só
Elkészítés menete:
A hozzávalókat tisztítsuk és kockázzuk fel. Alufólia alatt süssük meg olivaolaj és ízlés szerinti só társaságában a céklát. A chilipehellyel a sütőtököt. Olivaolajjal a kenyérkockákta pirítsuk át. Mindezeket még melegen tegyük egy nagy tálba, a zöldalmával a friss fűszerekkel és a zöldlevelekkel együtt, majd öntsük rá a dresszinget .
Az eredeti recept és fotó itt található
Legfrissebb postok
Cimkék
Kommentek