BLOG

Uborkasaláta, aszalt vörösáfonyával és mákos dresszinggel

2016 szeptember 08.

Összetett állag, és íz. Nyári dekadencia. Harsogó uborka, ragacsos aszalvány, ropogós magok, mindez selymes, sejtelmesen mákos öntettel megöntözve.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

1/2 fej édes hagyma

1 marék tökmag

1 marék aszalt vörösáfonya

1 tk. egész mákszem

 

Mákolajos dresszing:

1 evk almaecet, vagy citrom

1/2 tk Dijoni mustár

1,5 evk méz

1 evk Omnium mákolaj

 

Az uborkát felezzük, majd szeleteljük egyenlő darabra. Szeljük vékonyra a hagymát, adjuk hozzá a vörösáfonyát és a magokat. A dresszing hozzávalóit mérjük egy üvegbe, jól rázzuk össze és mehet a salátához.

 

Az eredeti recept és fotó itt található.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel