BLOG

Vendégváró, expressz tempóban

2018 augusztus 08.

Mediterrán mártogatós a muhammara vagyis diós sültpaprikakrém, pulyka kebabbal. Gyors és gazdaságos megoldás, ha nagyobb létszámú csapat toppan be hozzád vendégségbe! Természetesen választhatsz bárányt vagy kacsát is a grillrácsra, de a fűszeres pulykával sem sülhetsz fel :) MIndenki elégedett lesz,és neked is csak fél órádba kerül majd az előkészület!

 

Muhammara hozzávalók:

  • 100gr szárított paradicsom 
  • 3 sült kápiapaprika 
  • 2-3 csipet füstölt fűszerpaprika (de édes paprikával is remek) 
  • 1-2 evk Omnium diókrém 
  • 1 evk méz
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • só, bors 
  • Ízlés szerint római kömény, őrölt koriandermag, és egy aprócska hintésnyi fahéj

Elkészítés menete:

Sütőpapírral bélelt tepsin süsd meg a paprikákat, míg fekete pöttyök nem jelennek meg rajta. Fedd le folpackkal és tedd félre hűlni. (Addig majd kavard be a kebabot.) MIután meghűlt a paprika, húzd le róla a héját és a paprikahúst tedd a blenderbe a többi hozzávaló társaságában, és dolgozd krémesre.

Kebab:

1kg darált pulykahús vagy bárány, borjú

1 kis fej hagyma finomra vágva, reszelve

2 gerezd fokhagyma finomra vágva, reszelve

2 tk rómaikömény

2 tk őrölt fahéj

1/2 tk szerecsendió

1½ tk tengeri só

1 marék vágott pisztácia

Tálaláshoz koriander, menta vagy petrezselyemzöld

 

Míg hül a paprika, addig a kebab hozzávalóit dolgozzuk össze, formázzuk kb 7 cm hosszű adagokra és tegyük a hűtőbe. 1/2 órával a sütés előtt vegyük ki és már grillezhetjük is.

 

 

 

Forrás: itt

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

fel